"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oxie Sportklubb
Vi utvecklar framtidens stjärnor

En tillbakablick på 2023 och en önskan om ett GOTT NYTT ÅR!
2023-12-31 16:40

Så här på årets sista dag lämpar det sig väl att blicka tillbaka på året som gått och reflektera lite kring det nya år vi strax ska gå in i. Oxie Sportklubb lägger ett händelserikt år till handlingarna. Vår ordförande Anna kommer i detta inlägg reflektera kring en del av händelserna och välja ut sina favoriter. 

 

I februari valdes undertecknad till ordförande för Oxie sportklubb, vilket kändes ärofyllt men också nervöst. Det var stora skor att fylla efter Martin Miklas, som varit ordförande länge och med sitt tydliga ledarskap utvecklat föreningen och sett till att vår ekonomi är stabil och mycket god. Under året som gått har jag lärt mig otroligt mycket om föreningslivet i stort och mitt fokus har varit att gå in i uppdraget med stor nyfikenhet, engagemang och respekt. Jag har lagt mycket tid på att nätverka och bygga relationer både internt och externt med framförallt på att säkerställa att styrelsens medlemmar känner sig trygga i sitt uppdrag och att skapa en hållbar arbetsmiljö för våra anställda. Mitt ledarskap kan beskrivas som värdebaserat och min stora drivkraft är att barn och unga i Oxie ska ha en meningsfull fritid med goda förebilder. Jag vill att Oxie SK ska vara en positiv kraft i Oxie och att vi ska ta ansvar för en god samhällsutveckling i vår stadsdel, även genom att samverka med andra aktörer i Oxie. Att engagera sig i vår förening ska vara roligt och givande, det ska vara lätt att bidra och allas bidrag är värdefulla. Jag hoppas att vår atmosfär känns varm och inbjudande, så att fler vuxna vill engagera sig för våra barn och unga. Under året som gått har vi hunnit med en hel del positiva saker, nedan beskriver jag ett urval jag gärna lyfter fram:

 

Oxie sk-dagen och 10-års jubiléet

Sveriges nationaldag blev även vår egen nationaldag när vi firade att vi fyllde 10 år med en stor fotbollsturnering i blandade lag med spelare från 8 år upp till seniorer. Förutsättningarna kunde inte varit bättre, solen sken från en klarblå himmel och allas humör var på topp. Vi delade även ut årets Hasse Persson-stipendie till årets Oxie SK:are som gick till David Oganesian i vårt herrlag. 

Vår egen fotograf Jonas Ankarberg förevigade dagen och en film finns tillgänglig så alla kan minnas tillbaka på denna fantastiska dag. 

Nästa år kommer andra upplagan av Oxie sk-dagen gå av stapeln den 6 juni, så boka in dagen i era kalendrar redan nu!

 

Uppstart av damlag

En förening av vår storlek och historia är inte värdiga utan ett damlag och vi är stolta över att nu äntligen vara igång med vårt nystartade damlag. Våra yngre tjejer i föreningen behöver, likt pojkarna, ett seniorlag att se upp till och sträva mot. Vi har fortfarande en del jobb att göra med att utveckla damlaget, men viljan och resurserna finns! Vi välkomnar gärna fler äldre tjejer till vårt lag, så hjälp oss gärna att sprida ordet!

 

Ökat samarbete och kontakt mellan ledare

I vår förening har vi ca 80 fantastiska ledare, som alla besitter en bred kompetens inom många olika områden. För att bättre ta tillvara den, samt öka trivseln och lära känna varandra bättre har vi startat en chattgrupp i all sin enkelhet för ledare i föreningen. Det kan te sig som en liten sak, men faktum är att sammanhållningen och viljan att stötta varandra har ökat markant. Det är otroligt roligt att se hur ledare hoppar in och tar träningar för varandras lag, stöttar med feedback och att det finns en humor och värme. På årets årliga ledarträff, som hölls på Pub Oxen, var stämningen på topp. Vill härmed skicka ett stort och varmt tack till alla våra fantastiska ledare, ni är ryggraden i föreningen!

 

After School

Ett antal fredagar, ofta i samband med vårt herrlags hemmamatcher, har vi anordnat After School för våra barn och ungdomar. Det har varit mycket välbesökt och något som efterfrågas av barnen. Vi vill gärna ha fler vuxna som vill engagera sig att ordna dessa eftermiddagar då vi brukar ha en liten minicup på vår lilla plan, grilla, ha kiosken öppen och spela spel i klubbstugan.

 

Ny ungdomsansvarig

Som ett led att utveckla vår ungdomsverksamhet ytterligare beslutade styrelsen att öka den befintliga tjänsten för ungdomsansvarig från 25% till 75%. Efter en lång rekryteringsprocess med många kvalificerade sökanden stod Filip Unoson sig starkast och påbörjade sin nya tjänst den 2 okt. Rollen som ungdomsansvarig innebär ett nära samarbete med klubbchef och styrelse, med stort fokus på att koordinera fotbollsverksamheten och stötta ledarna i träningsupplägg och matchning. Ni hittar därför oftast hitta Filip ute på planen. Han kommer även bland annat att jobba med att ta fram riktlinjer och strukturer, rekrytering av nya medlemmar och ledare samt planera och följa upp evenemang och projekt. Ett stort fokus så här i början har varit att lära känna våra lag och att arbeta med Tomtecupen som gick av stapeln två helger i nov och dec.

 

Ny inredning i bollrum och klubbstuga

En stor utmaning vi haft i flera år har varit förvaring av vår utrustning. Vi är trångbodda och platsen i våra bollrum räckte inte till, vilket har lett till onödig frustration och att vi lagt tid på att sortera utrustning och leta efter borttappat material. I år har detta problem lösts genom att vi byggt ny inredning i bollrummen så att varje lag nu har en egen hylla och bolltunna. Vi har köpt in drygt 600 bollar så att varje lag fått egna bollar att ansvara för. Vi hoppas detta ska underlätta för alla ledare och spelare. Ett särskilt tack till Jonas Sandberg för idén och till Dennis Isbring som utvecklade, förfinade och byggde inredningen. Ni är guld värda!

Även vår klubbstuga har fått sig ett lyft med nya stapelbara stolar och bord. Detta gör att vi nu har en större flexibilitet i klubbstugan och kan möblera efter behov.

 

Utveckling av nya riktlinjer och policys

Styrelsen har under året tagit fram nya riktlinjer för sociala medier och hantering av lagkassor. Ni hittar dessa under rubriken Policydokument på hemsidan. Under nästa år kommer fokus vara att utveckla ”Den vita vägen” med en spelautvecklingsplan och se över övriga policys. Det huvudsakliga syftet med dessa riktlinjer och policys är att stötta ledarna och att skapa en förning som håller ihop hela vägen, där det finns gemensamma arbets- och förhållningssätt.

 

Ny sponsorgrupp på plats

Ett utvecklingsområde för styrelsen under året har varit att arbeta med att knyta fler sponsorer och samarbetspartners till vår förening. Det är ett viktigt och ständigt pågående arbete som kräver stort engagemang och blir bättre ju fler vi är. Vill du bidra till arbetet? Hör av dig till undertecknad!

 

År 2024…

Vi går in i det nya året med en känsla av positivitet och utveckling. Vi har aldrig varit fler än vi är just nu, vi har aldrig haft fler lag och aktiva utövare. Vi växer både inom fotbollen och innebandyn (som vi sorgligt nog trodde vi skulle behöva avveckla för nåt år sen) och för dialog kring nya sektioner. Kanske blir det en e-sportsektion? Vi deltar just nu i ett pilotprojekt tillsammans med Skånes Fotbollsförbund och Malmö FF. Vi längtar mycket efter vår nya konstgräsplan som ska läggas på den befintliga grusplanen mellan IP och Oxievångsskolan, och än så länge är kommunens besked inget annat än att den kommer stå klar innan året är slut. Även den befintliga planen ska få nytt konstgräs, så vi ser fram emot att innan året är slut ha två fräscha planer som kommer ge oss förutsättningar att växa ytterligare och erbjuda våra lag ännu bättre kvalitet på träningarna då ytorna ökar. Vi har idag barn på kö som väntar på att få börja spela fotboll (så ska vi inte ha det!)  och vi ser en stor potential i att öka antalet flickor i föreningen och i förlängningen ha ett flicklag i varje ålder. Framtiden är ljus mina vänner!

 

Jag vill avsluta med att rikta ett stort och varmt tack till alla spelare, ledare, anställda, samarbetspartners och till mina styrelsekollegor samt övriga Oxiebor. Gott nytt år, må 2024 bli ett framgångens år och bjuda på många skratt och glädje. Det behöver vi när omvärlden kan kännas mörk. Ta hand om varandra så ses vi snart!

Anna Singhateh
Ordförande Oxie SK
anna.singhateh@gmail.com

 


Nyhetsarkiv
Infomöte!2024-03-25 15:32
Oxie SK läser!2024-02-28 13:50
Klubbnyheter maj2023-05-29 16:37
Klubbnyheter mars2023-03-30 23:17
Ny styrelse på plats!2023-03-01 14:05
Dags för årsmöte!2023-01-17 16:44
Fotbollsfest!2022-04-13 21:01
Årsmöte ikväll!2022-02-16 15:40
Oxie SK söker ledare!2022-01-25 13:17
Välkomna till Oxie SK!2022-01-18 09:36