"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oxie Sportklubb
Vi utvecklar framtidens stjärnor

Bli medlem i Oxie Sportklubb
BLI MEDLEM
Klubbnyheter maj
2023-05-29 16:37

Nu är sommaren snart här och det märks att kvällarna är både varmare och ljusare, vår idrottsplats ljuder av liv och rörelse på kvällar och helger. Underbart!
Här sammanfattar styrelsen maj månads viktigaste nyheter. 

 

OXIE SK-dagen 6 juni

Nu är det bara drygt en vecka kvar till vår stora föreningsdag där vi firar att vi fyller 10 år! Alla spelare från 8 år och uppåt har fått en kallelse till att vara på med en internturnering med mixade lag (från 8 år till herrlaget), svara senast imorgon 31 maj! Vi hoppas att även våra yngre medlemmar kommer och firar dagen med oss, det kommer finnas aktiviteter för alla åldrar. Födelsedagspresent till alla medlemmar kommer delas ut i samarbete med Coop Oxie.


Nominera ”Årets Oxie SK:are” till Hasse Persson-stipendiet

Varje år delas ett stipendium á 1000 kr ut till “ÅRETS OXIE SK:are”. Det kan vara en spelare, ledare, förtroendevald eller annan engagerad i Oxie SK, som har verkat för att utveckla föreningen genom positivt ledarskap på och/eller utanför planen. En person som står för gott kamratskap, ansvarstagande, fair play och har en drivkraft med kärleken till klubben och sporten i centrum.

Nominera din kandidat till Hasse Persson-stipendiet senast den 31 maj. Stipendiet delas ut på Oxie SK-dagen den 6 juni.

Läs mer om Hasse Persson-stipendiet här!

 

Två olika Sommercamp v 26
I år arrangerar vi två olika summercamps med fokus på fotboll!

 1. För spelare födda 2009-2012 i regi av en extern aktör, Coerver Coaching. Detta alternativ rekommenderar vi för spelare som kommit hyfsat långt i sin fotbollsutbildning och som ser sommarcampet som en utvecklingsmöjlighet. Pris 995 kr.

 2. För spelare födda 2012-2015 i egen regi: Vårt traditionella sommarcamp med ledare från vårt juniorlag! Här fokuserar vi på glädje och gemenskap men även väldigt mycket boll och teknikövningar! Vi tränar två pass á 75 minuter och bjuda på lättare mellanmål efter passet. Oxie Sommarcamp tröja ingår! Pris: 650 kr

All anmälning görs till kansliet@oxiesk.se

Läs mer om sommarcampen här!

HLR-utbildning för ledare

I Oxie sk ska alla ledare ha grundläggande kunskaper om hjärt- och lungräddning och känna sig redo att ingripa vid behov. I samarbete med Röda Korset bjuder vi in till två kurstillfällen:

 • Tisdagen 13 juni kl 18-21.15

Anmälan görs här: https://app.eduadmin.se/form/rodakorset/1986939

 • Måndag 19 juni kl 18-21.15

Anmälan görs här: https://app.eduadmin.se/form/rodakorset/1986940

I mån av plats kommer vi erbjuda även föräldrar att gå kurserna. Håll koll på våra sociala medier för besked om platstillgång.

 

Stark inledning på säsongen av vårt herrlag

Våra herrar har inlett säsongen starkt och ligger just nu tvåa i tabellen i div 6. Målet för säsongen är glasklart: avancemang till div 5. Nästa hemmamatch är nu på fredag 2 juni och sedan torsdag 22 juni. Kom och heja fram våra herrar till fler segrar och hjälp till att skapa den goda Oxie-anda som genomsyrar våra hemmamatcher! Grill och kiosk är öppet som vanligt!

 

Sponsorgrupp söker deltagare

Vår nybildade sponsorgrupp söker deltagare, gärna personer med stort företagsnätverk, som kan hjälpa oss att knyta sponsorer till klubben så att vi kan fortsätta utveckla våra barn och ungdomar och ge dem likvärdiga förutsättningar. Är det du? Kontakta klubbchefen Mathias!

 

Utökad tjänst som ungdomsansvarig i Oxie SK

Styrelsen har beslutat att utöka rollen som ungdomsansvarig från idag 25% till minst 75%. Det innebär att vi inom kort kommer utlysa tjänsten och hoppas på många duktiga sökanden som vill vara med och utveckla föreningen och våra ungdomslag. Håll utkik!

 

Cyklar på vår idrottsplats

Många tar cykeln till ip, vilket är kanon. Vi har dock uppmärksammat att det tyvärr skett en del stölder på sistone. Var därför noga med att låsa cykeln när du parkerar den! Tänk också på att inte blockera den smala passagen mellan toaletterna och lilla planen med cyklar, utan använd cykelställen till det de är till för. Vi påminner också om att inga cyklar, scooters eller annat får köras på fotbollsplanen. Vänligen respektera detta!

 

/Styrelen

 

Vill ditt lag synas i kommande klubbnyheter? Kontakta ordförande Anna.

anna.singhateh@gmail.com

 

Nominera din favorit till Hasse Persson-stipendiet
2023-05-22 11:33

Hans ”Hasse” Persson var en riktig eldsjäl som brann för föreningslivet i Oxie. Han var djupt engagerad i Oxie IF (som tillsammans med BK Vången slogs samman och bildade Oxie SK år 2013) och bidrog starkt till dess utveckling. För att hedra Hasses minne har Oxie SK en minnesfond i hans namn. Fonden delar årligen ut ett stipendium på 1000 kr till en person som bidragit till att utveckla föreningen, på eller utanför planen. 

 

Hasse Persson-stipendiet

Varje år delas ett stipendium á 1000 kr ut till “ÅRETS OXIE SK:are”. Det kan vara en spelare, ledare, förtroendevald eller annan engagerad i Oxie SK, som har verkat för att utveckla föreningen genom positivt ledarskap på och/eller utanför planen. En person som står för gott kamratskap, ansvarstagande, fair play och har en drivkraft med kärleken till klubben och sporten i centrum

Nominera din kandidat till Hasse Persson-stipendiet senast den 31 maj. Stipendiet delas ut på Oxie SK-dagen den 6 juni. 

Nominera din kandidat här!

 

Vill du bidra till fonden går det bra att swisha till nummer 123 449 1593. Märk inbetalningen ”Hasse Perssons minnesfond”. 

 

Läs mer om Hasse Perssons minnesfond här. 

 

TVÅ!! Sommarcamps 2023 I OXIE FÖR FÖDDA 2009-2015 v.26!
2023-05-17 15:47

Hej!

 

Vi har nu äntligen fått färdigt en mall för årets sommarcamps i vecka 26, ber om ursäkt för så kort varsel men vi hoppas så många som möjligt vill vara med.

 

Vi har tagit emot en hel del feedback genom åren om vårt camp och i år testar vi ett nytt koncept.

Vi kommer i år ha två olika Sommarcamp parallellt.

 

Alternativ ett för födda 2009-2012 som en extern aktör, Coerver Coaching, kommer ha hand om och arrangera för de lite äldre - och som kanske har kommit lite längre i sin fotbollsutbildning. Här rekommenderar vi att man bör ha kommit hyfsat långt i sin fotbollsutbildning samt att man bör känna att man vill utvecklas och ser Sommarcampet som en utvecklingsmöjlighet.

 

Fokus från Coerver coaching och deras instruktörer ligger på att:

 • Utveckla dina färdigheter oavsett nivå och kunskap
 • Lära dig färdigheterna som världens bästa spelare gör
 • Bli smartare både med och utan boll
 • Ha roligt med fotbollen oavsett kunskapsnivå

Läs mer om Coerver Coaching här: Om Coerver | Coerver Sverige

 

Se bifogad inbjudan här: SC Oxie 2023 Final.pdf

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Alternativ två är vårt traditionella sommarcamp med ledare från Oxie SK:S juniorlag.

Med stort fokus på glädje och gemenskap men även väldigt mycket boll och teknikövningar!

 

Här kommer vi träna två pass á 75 minuter och bjuda på lättare mellanmål efter passet och man får även en Oxie Sommarcamps tröja!

 

Åldersgrupperna vi fokuserar på här är 8-11 åringar. Födda 2012-2015.

 

Se bifogad inbjudan här: Sommarcamp23.pdf

 

All anmälning görs till kansliet@oxiesk.se

 

Mer info om betalning kommer i bekräftelsemailet från kansliet efter er anmälan!

 

Mvh

Kansliet

OXIE SK-dagen 6 juni - vi firar vårt 10 årsjubileum
2023-04-25 14:05

I år fyller föreningen 10 år, för det var nämligen 2013 som de två föreningarna Oxie IF och BK Vången slog sig samman och bildade Oxie Sportklubb. Detta ska vi fira med den första stora föreningsdagen! Vi samlar alla spelare och ledare till en internturning på Oxievångs idrottsplats.  Lagen består av spelare i alla åldrar. Föräldrar och syskon är välkomna att heja på! Det kommer också finnas lite aktiviteter, grill, "bytesbord" och annat. 
Boka in tisdagen den 6 juni redan nu, vi börjar på förmiddagen och avslutar framåt tidig kväll. Mer info och kallelse kommer! 

Varmt välkomna! 

 

/Styrelsen 

NU ÖPPNAR VI UPP FÖR EN NY FOTBOLLSGRUPP FÖR 5 ÅRINGAR
2023-04-13 15:31

NU ÖPPNAR VI UPP FÖR EN NY FOTBOLLSGRUPP FÖR:

 

POJKAR/FLICKOR FÖDDA 2018

 • TID? ONSDAGAR KL. 17:15-18:15
 • PLATS? OXIE IP (VID KUNGSHÖGSSKOLAN)
 • HUR? ANMÄLAN VIA KANSLIET
 • NÄR? TRÄNINGARNA BÖRJAR FR. O.M 26 APRIL

 

UPPSTART OCH INFORMATIONSMÖTE FÖR FÖRÄLDRAR TORSDAGEN DEN 20 APRIL KL 17.00 I KLUBBSTUGAN PÅ OXIEVÅNGS IP

 

 

OXIE SK är en ideell fotbollsförening och för att gruppen ska kunna starta upp krävs engagemang av er föräldrar att hjälpa till som ledare. Är ni redan nu intresserade av att vara ledare ange det i er anmälan.

 


MAIL: KANSLIET@OXIESK.SE

Klubbnyheter mars
2023-03-30 23:17
P09 (P14) vinnare av Lindbergstipendiet 2023

Det händer en hel del positivt i Oxie sk. Styrelsen sammanfattar här lite av mars månads viktigaste nyheter. 

 

P09 vinner Lindbergstipendiet mot rasism och för inkludering

På Skånes fotbollsförbunds årsmöte 4 mars fick Oxie sk P09 mottaga ett stipendium på 5000 kr för sitt goda arbete med att inkludera alla spelare och skapa en god laganda. Motivering lyder:

 

”I den oroliga tid vi lever i, kan fotbollen betyda så mycket mer än bara fotboll. Den kan ge trygghet, kamratskap och en plats att växa på. Den kan ge glädje, gemenskap och ledarskap.

Årets stipendiat är fullt av olikheter. Med olika etniska och socio-ekonomiska bakgrunder, olika förmågor och förutsättningar och med ungdomar från olika delar av Malmös närområde har man gjutit samman ett lag där alla är välkomna, där alla får plats. Ett lag som bryter mönstret på det sättet att de blir fler spelare för varje år. Ett lag som aktivt jobbar med ett värdegrundsarbete där de många olikheterna till slut suddas ut av de likheter barnen delar: en kärlek och glädje till fotbollen och till laget själv. Detta har lett till en utveckling där sportsliga framgångar blandas med vikten av inkludering, jämlikhet och laganda.

Det är med stolthet, glädje och stor beundran vi gratulerar årets mottagare av Lindberg-Skånes FF stipendie: ledare och spelare i Oxie SK:s Pojkar 09!”

Grattis till alla spelare och ledare i vårt P09-lag!

 

Nya tränare

Vårt P09-lag (P14) har fått förstärkning på ledarsidan i form av Serkan Yalcin (huvudtränare) och Ediz Avci (assisterande). Detta innebär att vi säger välkomna till klubben Serkan och Ediz och samtidigt stort tack till Lounes Boukezzar som varit huvudtränare tidigare. Övriga ledare är kvar i truppen.

 

I P010:orna (P13) går klubbchef Mathias Andersson in som huvudtränare och Jonas Sandberg som assisterande. Tidigare tränare finns kvar i gruppen.

 

Nytt flicklag har startats upp
Vi har som tydlig ambition att utöka vår flickverksamhet. Vi är därför glada över att ha startat upp ett nytt flicklag för flickor födda 2014-2016. Laget har smygstartat med inomhusträning under några veckor men kommer efter påsk att börja träna utomhus på Oxievångs IP. Känner du någon som vill vara med? Kontakta klubbchef Mathias på klubbchef@oxiesk.se 

 

HLR-utbildning för ledare

I Oxie sk ska alla ledare ha grundläggande kunskaper om hjärt- och lungräddning och känna sig redo att ingripa vid behov. Vi genomför just nu en kartläggning för att se över behovet av HLR-utbildning för våra ledare och kommer så fort vi kan bjuda in till utbildningstillfällen. Ledare svarar på enkäten här

 

Ny merch

Vi har tagit fram ny merch i form av hoodies som kan bäras av både spelare, syskon, föräldrar, ledare och supporters. De finns i två olika utföranden. Den här veckan har det även kommit en ny keps. Kom in i klubbstugan och prova! Läs mer här om hur du beställer.

 

Seriepremiär 7 april för seniorlaget

I år går herrarnas seriepremiär av stapeln på långfredagen 7 april. Vi hälsar alla varmt välkomna till idrottsplatsen för att heja laget till seger och samtidigt skapa den goda Oxie-anda som genomsyrade hemmamatcherna förra säsongen! Grill och kiosk är öppet och kanske blir det lite tävlingar också…

 

Oxiedagen 6 juni

Save the date – den 6 juni kommer vi arrangera en föreningsdag och fira att vi fyller 10 år som förening. Massor av roligheter för hela familjen! Boka in datumet – mer info kommer!

 

Mensskydd inköpt

Oxie sk har tagit första steget till hur vi som förening kan underlätta för våra flicklag och bli mer medvetna om mens. Mensskydd ska vara lika obligatoriskt som plåster och förband i alla lagväskor.  Därför finns det bindor och tamponger att hämta på kansliet och fylla på lagens matchväskor. Vi för också dialog med Malmö stad om att ha mensskydd på toaletterna vid omklädningsrummen. Särskilt utskick kommer till våra flicklagsledare om hur mens kan påverka flickor och deras idrottande. 

 

Sponsorgrupp söker deltagare

Vår nybildade sponsorgrupp söker deltagare, gärna personer med stort företagsnätverk som kan hjälpa oss att knyta sponsorer till klubben så att vi kan fortsätta utveckla våra barn och ungdomar och ge dem likvärdiga förutsättningar. Är det du? Kontakta klubbchefen Mathias!

 

Vill ditt lag synas i kommande klubbnyheter? Kontakta ordförande Anna på anna.singhateh@gmail.com

 

Vi passar på att önska alla medlemmar en GLAD PÅSK och hoppas få träffa många på seriepremiären på långfredagen! 

 

/Styrelsen

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
P16 (2007), 22/02 15:06 
Oldboys, 15/02 17:06 
P15 (2008), 25/11 22:13 
F15 (2008/2009), 21/11 11:07 
P15 (2008), 16/11 13:39 
F15 (2008/2009), 27/10 11:28