"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oxie Sportklubb
Vi utvecklar framtidens stjärnor

Oxie SK söker fler ledare!
2024-05-20 15:57
Ta kontakt via ungdomsansvarig@oxiesk.se
Oxie Sportklubb växer och växer, vi är mitt i en kompetensutveckling och söker att stärka våra lag med ännu fler duktiga och engagerade ledare till våra stora och ambitiösa grupper.
 
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för fotboll och i synnerhet utveckling!
 
Vi söker ledare på olika nivåer så även om du inte har någon utbildning eller större erfarenhet så kan du vara just den vi söker!
 
Vi behöver allt från ledare till högsatsande ungdomslag till hjälpledare i våra barn grupper.
 
Vi förser våra ledare med profilkläder från Umbro, tränarutbildningar från Skånes fotbollsförbunds ledarstege och i vissa specifika uppdrag även ett ledararvode.
 
Tidigare ledarerfarenhet är meriterande för en del uppdrag - men det som är viktigast är engagemang!
 
Är du intresserad av uppdrag i föreningen vänligen hör av er via ungdomsansvarig@oxiesk.se eller här på våra sociala medier så tar vi vidare kontakt!
 
Med vänlig hälsning
Oxie Sportklubb genom kansliet
 
Stora förändringar för vår verksamhet på konstgräset på Oxievångs IP!
2024-04-20 11:22
Konstgräset med uppmärkta skador. Foto: Jonas Ankarberg

Under förra veckans hemmapremiär för herrlaget skadades matchens domare efter att ha trampat i ett av alla hål på konstgräset, och fick föras till akuten. Detta har lett till att både domaren och klubben har tagit kontakt med Malmö stad för att (återigen) påtala den dåliga kvalitén på konstgräset. Den är nu i ett sådant skick att det finns en stor skaderisk för framför allt äldre spelare (pga fysik). De 200 (!) hålen/kvadraterna som gjordes för miljöprover för 1,5 år sedan blir större och större och lagningar är inte längre hållbara.

Efter dialog med Malmö stads fritidsförvaltning har följande beslutats:

  • En omläggning av konstgräset ska prioriteras och hanteras skyndsamt enligt besked till Stadsfastigheter som ansvarar för arbetet med att anlägga nya konstgräs.
  • Inga 9/11-mannamatcher får spelas på konstgräset i ett första skede.
  • Inga 7-mannamatcher ska på sikt spelas på konstgräset
  • Ingen träning på konstgräset för spelare från 15 år
  • Samtliga skador på planen märks upp med färg som sprayas runt skadan, för att uppmärksamma spelarna på att det är ojämnt underlag (se bild). Skadorna kommer även fortsättningsvis att lagas (men det är inte en hållbar lösning)
  • En 7-mannaplan kommer att kritas upp på gräsytan nedanför parkeringen på Oxievångs IP
  • Vår nya hemmaplan för 9/11-mannamatcher är först och främst Oxie IP, när det inte är möjligt spelas matchen på annan idrottsplats utanför Oxie
  • Om behov finns kan vissa lag att få träna på konstgräs på annan idrottsplats utanför Oxie
  • Vi kommer bygga upp en kioskverksamhet på Oxie IP
  • Fritidsförvaltningen arbetar för en hållbar lösning för förvaring av bollar och träningsmaterial på Oxie IP

Vi i klubbens ledning tycker givetvis att det är oerhört beklagligt att planen inte har åtgärdats tidigare och att det är först efter personskador (vi har skadade barn i föreningen som kan ha med planens skick att göra) som den blir prioriterad för omläggning. Vi är dock glada för det gensvar vi fått från Malmö stad och vi har en bra dialog.

Kansliet jobbar stenhårt för att hitta en lösning som blir bra för alla, och har en tät kontakt med lokalbokningen på Malmö stad. Vi gör allt vi kan för att hitta en lösning som blir så bra som möjligt för alla, i denna besvärliga tid. Kansliet kommunicerar med de lag som berörs. Vänligen respektera att kansliet behöver tid för att hitta lösningar, så ge dem arbetsro genom att lösa mindre akuta frågor med hjälp av varandra i lagen.

 

Vi har en tuff tid framför oss som kräver att vi alla håller humöret uppe och blicken på målbilden att vi kommer ha ett nytt fint konstgräs inom en överskådlig framtid. Genom att stötta varandra och framför allt vara positiva blir det mycket enklare för alla.

 

Tack för er förståelse!

 

/Styrelsen

 

 

Klubbinfo - säsongstart och mycket mer!
2024-04-10 09:31
Flickor födda 2012/13 hejar på P2009 under en match på Eskilscupen i Helsingborg sommaren 2023. Foto: Katinca Fungbrandt Berggren

ÄNTLIGEN SÄSONGSSTART!

Äntligen drar säsongen igång på riktigt! Vi lämnar inomhusträningarna bakom oss och alla lag tränar utomhus från denna veckan.

 

Vi har precis som tidigare år väldigt många lag som deltar i seriespel, vilket är superkul. Extra roligt är att vi för första gången på många år kommer ha ett DAM-lag i seriespel. Damerna har premiär söndagen den 14 april kl 14 och spelar på gräsplanen på Oxie IP (vid Kungshögsskolan). Vi hoppas på fint fotbollsväder då och på god uppslutning för att stötta våra damer!

 

Försäsongen har sett strålande bra ut för vårt HERR-lag, enligt utsago har de ”aldrig varit i så bra fysisk form” som nu. Herrarna har premiär fredagen den 12 april kl 19 och spelar på konstgräset på Oxievångs IP. De kommer även fortsättningsvis spela sina hemmamatcher på fredagskvällar. Varmt välkomna att heja fram laget, träffa andra Oxiebor och skapa en go stämning. Grill och kiosk öppet som vanligt!

 

Varje helg är det fullt ös på Oxievångs IP med matcher från tidig morgon till sen eftermiddag. Kom gärna och stötta våra lag. Några matcher kommer även spelas på gräset på Oxie IP. Om du inte kan vara på plats så går det bra att följa lagen i appen Min Fotboll.

Vi vill påminna om att hjälpas åt att hålla kiosken öppen när det är matcher. Kioskschemat har gått ut till ansvariga och om alla i laget hjälps åt underlättar det mycket.

 

Att tänka på särskilt!

Vi vill lyfta fram vikten av att stötta våra ungdomsdomare. I de flesta fall är det våra egna ungdomsspelare som dömer och vi måste se till att de vill fortsätta döma. Det är viktigt att vi säkerställer en trygg miljö för våra domare och även för våra spelare. Alla vuxna behöver särskilt tänka på att det är barn som spelar och dömer, då skriker vi inte vid sidan om planen och vi visar förståelse för att det kan bli fel ibland. Det är så barnen lär sig och utvecklas. Om ni noterar att någon beter sig olämpligt, meddela gärna kansliet så vi får en chans att ta itu med det.  Samma sak gäller på våra bortamatcher, tänk på att vi är representanter för Oxie SK och vi vill att alla har en bra bild av oss som förening.

 

FOTBOLLSSKOLA FÖR BARN FÖDDA 2019

Nu startar vi upp en ny grupp och välkomnar vi flickor och pojkar födda 2019 till fotbollsskola. Det blir mycket fokus på glädje, lek och boll. Fotbollsskolan är varje onsdag kl 17 på gräsytan vid Oxievångs IP. Anmäl via hemsidan eller på plats!

 

FLER FLICKOR SÖKES!
Visst finns det väl många fotbollssugna tjejer i Oxie? Våra flicklag har vuxit det senaste året men vi vill bli fler! Vi söker framför allt fler lagkompisar till vårt nystartade lag Flickor födda 2016/2017, träning sker på gräsytan vid Oxievångs IP kl 17.15- 18.30 måndagar och onsdagar.

Även flickor 2014/15 vill bli fler, träning sker även för dem på måndagar och onsdagar kl 17 – 18.30 på konstgräset på Oxievångs IP. För övriga flicklag, se kalendern för träningstider. Varmt välkomna tjejer!  Anmäl via hemsidan eller på plats!

 

JOYNA – Folkspels nya satsning som stöttar Sveriges föreningsliv

Vi är en av de föreningar som fått möjlighet att vara med och lansera Folkspels nya lott JOYNA. Det är en prenumerationslott med vinnare varje fredag (mellan 40 kr – 1 milj kr). Den kostar 160 kr/mån och då går 50 kr till klubben. Alla våra medlemmar har fått ett mail med information om hur ni registrerar er för att kunna börja sälja till era supporters. Vi tror att detta är en superbra möjlighet att tjäna pengar till lagkassan och klubben utan att behöva ha flera olika säljinsatser varje år. Om du ännu inte registrerat dig och behöver hjälp, kontakta kansliet som lotsar dig rätt.

 

KOM TILL LÄSKLUBBEN!

Varje måndag och torsdag kl 15-16.45 är det läs- och läxklubb i klubbstugan. Då välkomnar vi alla att läsa eller plugga en stund. Antingen ensam eller tillsammans med våra fantastiska pensionärer som finns på plats. Alla som läser eller pluggar minst en kvart får smaskigt mellis, som sponsras av MKB. Perfekt innan träning! Vi räknar alla minuter vi läser tillsammans och i skrivande stund har vi läst nästan 3000 minuter, det är 50 timmars läsning. Rätt coolt eller hur?

 

AFTER SCHOOL

Vi fortsätter vårt populära After School, det första redan nu på fredag 12 april innan herrlagets premiär. Vi kör turnering på lilla planen, anmälan mellan kl 16-16.15 i klubbstugan! Håll utkik på instagram för fler After School.

 

OXIE SK-DAGEN 6 juni

Vi upprepar förra årets succé med en föreningsdag för alla medlemmar och övriga Oxiebor. Boka in 6 juni redan nu, mer info kommer när det närmar sig.

 

EVENEMANGSGRUPPEN SÖKER DIG!
Vill du vara med på våra evenemang och aktiviteter som hemmamatcher, After School, Oxie SK-dagen och kanske även vara med och initiera nya aktiviteter för våra medlemmar? Hör av dig till ordförande Anna i så fall!

 

HÅLL DIG UPPDATERAD

Följ oss i våra sociala medier Instagram och Facebook för att få uppdateringar och nyheter. Om du vill att vi publicerar något från matcher och aktiviteter, skicka ett meddelande till oss!

 

Vi ser fram emot en härlig vår tillsammans! 

/Styrelsen

 

LEDARSTABEN FÖR OXIE SK DAM 2024!
2024-04-04 15:06
Jocke, Jonas, Meriem
Vi har sedan vår uppstart den 16 oktober med dam-laget kämpat oss igenom en kall regnig och snöig försäsongen, med fokus på att bygga en trupp för framtiden - bestående av spelare med stark lokal anknytning. Vi är därmed väldigt stolta att nu äntligen kunna presentera våra ledarstab över 2024 (och förhoppningsvis även längre än så!) som följer samma spår.
 
Ledarstab Oxie SK Dam:
Huvudtränare: Jonas Ernemar
Assisterande tränare: Meriem Isa
Assisterande tränare: Joakim Norlén
 
Ny huvudtränare för laget är Jonas Ernemar. Jonas är ett välkänt ansikte för föreningen då han varit ledare för herrjuniorerna mellan 2019-2022.
Jonas har stor erfarenhet som tränare, om än främst på herr/pojk sidan. Och har varit tränare både i Oxie IF, Kvarnby IK, Lunds BK och Oxie SK.
Vi tror det kommer bli kanon med Jonas då han står för ett väldigt positivt, kommunikativt och tydligt ledarskap.
 
Vid sin sida som assisterande tränare kommer han ha den unga, men ack så kunniga, duon i Joakim Jocke Norlén och Meriem Isa.
 
Meriem som varit med sen vår uppstart som målvakt har visat enorma ledaregenskaper och med erfarenhet av både landslagsspel (Albanien U19) och i FC Rosengård, LB07 (Damallsvenskan) så är det oerhört inspirerande att ha Meriem med i vår ledarstab - där hon kommer vara spelande assisterande så snart hon är tillbaka på planen efter sin operation. Meriem har, likt Jocke, BK Vången som moderklubb.
 
Jocke har tillsammans med mig (Mathias) varit den som startat upp damlaget igen i höstas och har nu efter ändrade arbetsförhållande möjlighet att vara med även som en permanent del av ledarstaben. Jocke som även sitter som ledamot i föreningens styrelse har ett väldigt stort driv och kunskap kring fotbollen och föreningarna Oxie SK samt tidigare BK Vången, som är ovärderligt.
 
Vi önskar ledarstaben varmt lycka till under året och tillsammans fyller vi Oxie IP (JA! ni läser rätt, det blir GRÄS för damlaget!) under årets hemmamatcher!
 
Ps. Vi står fortfarande med en öppen trupp som söker fler duktiga spelare, för mer info om eventuell provträning skriv till oss här på sociala medier @oxie_sportklubb & @oxiesk_dam eller hör av er till klubbchef@oxiesk.se
Infomöte!
2024-03-25 15:32

Ännu är det inte försent att anmäla till infomötet imorgon i klubbstugan!

 

Vill du veta mer om solceller och framtidssäkrade energilösningar? Vår nya sponsor 1KOMMA5 bjuder in till informationsmöte tisdagen den 26 mars kl 18-19 i klubbstugan. Anmäl dig genom att maila info.syd@1komma5.se 

VÄLKOMNA!

Uppstart av fotbollsskola för födda 2019
2024-03-25 15:02

Fotbollsskola uppstart våren 2024

Oxie SK hälsar alla flickor och pojkar födda 2019 välkomna till vår populära Fotbollsskola. Kul med boll och många kompisar utlovas.

 

Träningen kommer att äga rum på gräs på Oxievångs idrottsplats, onsdagar 17:15 – 18:30

 

Första träningen är onsdagen den 10 april. Ni kan redan nu säkra er plats. Inskrivning av barn sker via vår hemsida https://www.oxiesk.se/start/?ID=484649 och klickar er vidare till “PF019” och anmäler ert intresse!

 

Bra att veta:

Eftersom Oxie SK är en ideell förening, så behöver vi hjälp av föräldrar som tränare för att få verksamheten att fungera för barnen. Vänligen meddela ert intresse, helst redan i samband med inskrivningen. Det är väldigt roligt att vara tränare för sitt barn och hans/hennes lagkamrater och mycket uppskattat av barnen.

 

Medlemsavgiften 2024 är 200:- och en träningsavgift på 500:- så totalt 700:- för att vara med hela året.

 

Digital faktura skickas till er mail efter ni provat på ett par gånger.

 

När avgiften är betald erhålls Oxie SK:s Fotbollsskola t-shirt & vattenflaska.

 

För mer info kontakta ungdomsansvarig 

Filip Unoson

på mail ungdomsansvarig@oxiesk.se

 

Nyheter från vår verksamhet
PF6 (2018), 07/05 14:29 
F16 (2008/2009), 09/11 17:52 
Badminton, 19/09 08:59 
Oldboys, 15/02 17:06 
P16 (2008), 25/11 22:13