"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oxie Sportklubb
Vi utvecklar framtidens stjärnor

Bli medlem i Oxie Sportklubb
BLI MEDLEM
Kul i Oxie under Sportlovet!
2024-02-13 17:35
Sportlovskul i Oxie – innebandy och inomhusfotboll (Februarilov)

Under hela februarilovet (måndag-fredag kl. 09:45-15:15) kan du spela innebandy och inomhusfotboll både på liten och stor plan med Oxie Sportklubb i Tingdammskolans gymnastikhall.

Ledare finns alltid på plats och har man ingen egen bandyklubba så finns det att låna på plats.

Det är gratis att delta i aktiviteten och ingen föranmälan krävs för att vara med.

 

Måndag
09:45-11:15 Fotboll Flickor 6-9 år
11:30-13:00 Fotboll Flickor 10-13 år
13:15-15:00 Fotboll Pojkar 6-10 år


Tisdag
09:45-11:15 Innebandy Mixad grupp 7-10 år
11:30-13:00 Innebandy Mixad grupp 11-13 år
13:15-15:00 Fotboll Flickor 6-9 år


Onsdag
09:45-11:15 Fotboll Pojkar 6-10 år
11:30-13:00 Fotboll Pojkar 11-13 år
13:15-15:00 Fotboll Flickor 10-13 år


Torsdag
09:45-11:15 Innebandy Mixad grupp 7-10 år
11:30-13:00 Innebandy Mixad grupp 11-13 år
13:15-15:00 Fotboll Pojkar 11-13 år


Fredag
09:45-11:15 Fotboll Mixad grupp 6-9 år
11:30-13:00 Fotboll Mixad grupp 10-11 år
13:15-15:00 Fotboll Mixad grupp 12-13 år

 

Se inbjudan och detaljerad planering för vilka åldersgrupp här!

 

Varmt välkommna!

Påminnelse och möteshandlingar inför föreningens årsmöte!
2024-02-13 10:44

Hej!

 

På torsdag 15 feb kl 18 är det årsmöte i klubbstugan. Har du missat att anmäla dig? Anmäl dig på stört här.
Möteshandlingar har skickats till alla anmälda, men finns även att ladda ner nedan: 

Väl mött! 

 

/Styrelsen

Oxie SK är en av lanseringsföreningarna av folkspels storsatsning JOYNA
2024-01-26 10:41

Vår förening har valt att vara med vid lanseringen av Folkspels storsatsning JOYNA.

Vår förening har beslutat att satsa på en intäktsmöjlighet tillsammans med Folkspel genom deras nya digitala prenumerationslotteri JOYNA. Vi ser en möjlighet till att skapa löpande intäkter som kommer påverka verksamheten positivt. Du som medlem kommer vara en nyckel för att vi ska bli framgångsrika i denna satsning. Mer om JOYNA nedan.

 

Vad är JOYNA och hur säljs det?

Klicka här för att se en kort informationsfilm.

 

För dig som förälder:

Med JOYNA erbjuds vi en möjlighet till att tjäna pengar utan hantering av fysiska produkter och swish-betalningar. JOYNA säljs genom ditt barns unika webbshop där du enkelt och smidigt värvar prenumeranter för att stötta ditt barns lag och förening. Din uppgift blir följande:

 • Registrera ditt barns webbshop under mars (instruktioner kommer).
 • Börja värva dina prenumeranter med start den 3:e april.

Under april har Folkspel en kampanj där alla som värvar ihop 5 prenumerationer får ett presentkort till ett värde av 500 kr hos en utvald partner.

 

För mitt lag:

För ditt lag innebär JOYNA att ni tjänar pengar löpande. Med JOYNA slipper ni administration, beställningslistor, logistik och swish-betalningar. Uppstarten är viktigt, både för laget och föreningen. Med en stark gemensam insats i april kommer ni snabbt att stärka lagets kassa.

 

Räkneexempel:

Ett lag med 20 aktiva som lyckas värva tre prenumeranter var kan tjäna upp till 36 000 kr/år*.

*Beroende på fördelning mellan lag och förening.

 

För min förening:

Vår förening tror på JOYNA som en stor framtida intäktskälla. Därför väljer vi att engagera hela föreningen i denna satsning. Vi hoppas att alla medlemmar kommer att bidra med en insats för att vi ska bli framgångsrika.

 

FAQ

Mer information på www.folkspel.se/joyna.

 

Detta är JOYNA:

 • Prenumerationslotteri med dragning varje fredag och chans att vinna 10 miljoner.
 • 160 kr/månad (40 kr/vecka)
 • Ett lotteri för dig som både vill vinna stort och som kan tänka dig att stötta någon eller något i din närhet.
 • Första dragning 7:e juni och första betaldag 27:e maj.

 

Detta är Folkspel:

 • Genererat upp emot 18 miljarder till svenskt föreningsliv sedan starten 1991, via sina lotteriprodukter – BingoLotto, Sverigelotten, BingoLottos Julkalender och Färgfemmans skraplott.
Välkomna på årsmöte, 15 feb kl 18
2024-01-16 15:30

Årsmötet är föreningens högsta beslutande organ och föreningens demokratiska forum där alla medlemmar kan vara med och påverka föreningens framtid. På årsmötet väljs styrelsen, valberedning, revisorer och ev andra förtroendeuppdrag. Styrelsen återger verksamhetsberättelsen för 2023 och medlemmar har möjlighet att lämna förslag. I år bjuder vi dessutom på pizza!

 

Härmed kallas alla medlemmar i Oxie SK till årsmöte torsdagen den 15 februari kl. 18.00 i klubbhuset på Oxievångs IP.

 

Du är röstberättigad på mötet om du uppfyller följande krav:

 • Betalande medlem under föregående år (2023)
 • Fyller 15 år under 2024 (född 2009)

Alla har dock rätt att delta och yttra sig! 


Motioner (förslag) ska vara styrelsen tillhanda via styrelsen@oxiesk.se senast den 1 februari.

Anmäl dig här! 
Du får möteshandlingar till din mail några dagar innan årsmötet. 


Valberedningen, Karolin Holmström och Emeli Sjöstrand, tar tacksamt emot förslag på nomineringar av personer till styrelseledamot, styrelsesuppleant, revisor, revisorssuppleant och valberedning.  Nomineringarna ska vara valberedningen tillhanda senast den 5 februari. 

Kontaktuppgifter till Karolin Holmström:
Mail: karolinholmstrm@gmail.com
Mobil: 0730-798411

Kontaktuppgifter till Emeli Sjöstrand
Mail: emelibagvik@gmail.com
Telefon: 0703-936414

 

Varmt välkomna!

/Styrelsen i Oxie SK

En tillbakablick på 2023 och en önskan om ett GOTT NYTT ÅR!
2023-12-31 16:40

Så här på årets sista dag lämpar det sig väl att blicka tillbaka på året som gått och reflektera lite kring det nya år vi strax ska gå in i. Oxie Sportklubb lägger ett händelserikt år till handlingarna. Vår ordförande Anna kommer i detta inlägg reflektera kring en del av händelserna och välja ut sina favoriter. 

 

I februari valdes undertecknad till ordförande för Oxie sportklubb, vilket kändes ärofyllt men också nervöst. Det var stora skor att fylla efter Martin Miklas, som varit ordförande länge och med sitt tydliga ledarskap utvecklat föreningen och sett till att vår ekonomi är stabil och mycket god. Under året som gått har jag lärt mig otroligt mycket om föreningslivet i stort och mitt fokus har varit att gå in i uppdraget med stor nyfikenhet, engagemang och respekt. Jag har lagt mycket tid på att nätverka och bygga relationer både internt och externt med framförallt på att säkerställa att styrelsens medlemmar känner sig trygga i sitt uppdrag och att skapa en hållbar arbetsmiljö för våra anställda. Mitt ledarskap kan beskrivas som värdebaserat och min stora drivkraft är att barn och unga i Oxie ska ha en meningsfull fritid med goda förebilder. Jag vill att Oxie SK ska vara en positiv kraft i Oxie och att vi ska ta ansvar för en god samhällsutveckling i vår stadsdel, även genom att samverka med andra aktörer i Oxie. Att engagera sig i vår förening ska vara roligt och givande, det ska vara lätt att bidra och allas bidrag är värdefulla. Jag hoppas att vår atmosfär känns varm och inbjudande, så att fler vuxna vill engagera sig för våra barn och unga. Under året som gått har vi hunnit med en hel del positiva saker, nedan beskriver jag ett urval jag gärna lyfter fram:

 

Oxie sk-dagen och 10-års jubiléet

Sveriges nationaldag blev även vår egen nationaldag när vi firade att vi fyllde 10 år med en stor fotbollsturnering i blandade lag med spelare från 8 år upp till seniorer. Förutsättningarna kunde inte varit bättre, solen sken från en klarblå himmel och allas humör var på topp. Vi delade även ut årets Hasse Persson-stipendie till årets Oxie SK:are som gick till David Oganesian i vårt herrlag. 

Vår egen fotograf Jonas Ankarberg förevigade dagen och en film finns tillgänglig så alla kan minnas tillbaka på denna fantastiska dag. 

Nästa år kommer andra upplagan av Oxie sk-dagen gå av stapeln den 6 juni, så boka in dagen i era kalendrar redan nu!

 

Uppstart av damlag

En förening av vår storlek och historia är inte värdiga utan ett damlag och vi är stolta över att nu äntligen vara igång med vårt nystartade damlag. Våra yngre tjejer i föreningen behöver, likt pojkarna, ett seniorlag att se upp till och sträva mot. Vi har fortfarande en del jobb att göra med att utveckla damlaget, men viljan och resurserna finns! Vi välkomnar gärna fler äldre tjejer till vårt lag, så hjälp oss gärna att sprida ordet!

 

Ökat samarbete och kontakt mellan ledare

I vår förening har vi ca 80 fantastiska ledare, som alla besitter en bred kompetens inom många olika områden. För att bättre ta tillvara den, samt öka trivseln och lära känna varandra bättre har vi startat en chattgrupp i all sin enkelhet för ledare i föreningen. Det kan te sig som en liten sak, men faktum är att sammanhållningen och viljan att stötta varandra har ökat markant. Det är otroligt roligt att se hur ledare hoppar in och tar träningar för varandras lag, stöttar med feedback och att det finns en humor och värme. På årets årliga ledarträff, som hölls på Pub Oxen, var stämningen på topp. Vill härmed skicka ett stort och varmt tack till alla våra fantastiska ledare, ni är ryggraden i föreningen!

 

After School

Ett antal fredagar, ofta i samband med vårt herrlags hemmamatcher, har vi anordnat After School för våra barn och ungdomar. Det har varit mycket välbesökt och något som efterfrågas av barnen. Vi vill gärna ha fler vuxna som vill engagera sig att ordna dessa eftermiddagar då vi brukar ha en liten minicup på vår lilla plan, grilla, ha kiosken öppen och spela spel i klubbstugan.

 

Ny ungdomsansvarig

Som ett led att utveckla vår ungdomsverksamhet ytterligare beslutade styrelsen att öka den befintliga tjänsten för ungdomsansvarig från 25% till 75%. Efter en lång rekryteringsprocess med många kvalificerade sökanden stod Filip Unoson sig starkast och påbörjade sin nya tjänst den 2 okt. Rollen som ungdomsansvarig innebär ett nära samarbete med klubbchef och styrelse, med stort fokus på att koordinera fotbollsverksamheten och stötta ledarna i träningsupplägg och matchning. Ni hittar därför oftast hitta Filip ute på planen. Han kommer även bland annat att jobba med att ta fram riktlinjer och strukturer, rekrytering av nya medlemmar och ledare samt planera och följa upp evenemang och projekt. Ett stort fokus så här i början har varit att lära känna våra lag och att arbeta med Tomtecupen som gick av stapeln två helger i nov och dec.

 

Ny inredning i bollrum och klubbstuga

En stor utmaning vi haft i flera år har varit förvaring av vår utrustning. Vi är trångbodda och platsen i våra bollrum räckte inte till, vilket har lett till onödig frustration och att vi lagt tid på att sortera utrustning och leta efter borttappat material. I år har detta problem lösts genom att vi byggt ny inredning i bollrummen så att varje lag nu har en egen hylla och bolltunna. Vi har köpt in drygt 600 bollar så att varje lag fått egna bollar att ansvara för. Vi hoppas detta ska underlätta för alla ledare och spelare. Ett särskilt tack till Jonas Sandberg för idén och till Dennis Isbring som utvecklade, förfinade och byggde inredningen. Ni är guld värda!

Även vår klubbstuga har fått sig ett lyft med nya stapelbara stolar och bord. Detta gör att vi nu har en större flexibilitet i klubbstugan och kan möblera efter behov.

 

Utveckling av nya riktlinjer och policys

Styrelsen har under året tagit fram nya riktlinjer för sociala medier och hantering av lagkassor. Ni hittar dessa under rubriken Policydokument på hemsidan. Under nästa år kommer fokus vara att utveckla ”Den vita vägen” med en spelautvecklingsplan och se över övriga policys. Det huvudsakliga syftet med dessa riktlinjer och policys är att stötta ledarna och att skapa en förning som håller ihop hela vägen, där det finns gemensamma arbets- och förhållningssätt.

 

Ny sponsorgrupp på plats

Ett utvecklingsområde för styrelsen under året har varit att arbeta med att knyta fler sponsorer och samarbetspartners till vår förening. Det är ett viktigt och ständigt pågående arbete som kräver stort engagemang och blir bättre ju fler vi är. Vill du bidra till arbetet? Hör av dig till undertecknad!

 

År 2024…

Vi går in i det nya året med en känsla av positivitet och utveckling. Vi har aldrig varit fler än vi är just nu, vi har aldrig haft fler lag och aktiva utövare. Vi växer både inom fotbollen och innebandyn (som vi sorgligt nog trodde vi skulle behöva avveckla för nåt år sen) och för dialog kring nya sektioner. Kanske blir det en e-sportsektion? Vi deltar just nu i ett pilotprojekt tillsammans med Skånes Fotbollsförbund och Malmö FF. Vi längtar mycket efter vår nya konstgräsplan som ska läggas på den befintliga grusplanen mellan IP och Oxievångsskolan, och än så länge är kommunens besked inget annat än att den kommer stå klar innan året är slut. Även den befintliga planen ska få nytt konstgräs, så vi ser fram emot att innan året är slut ha två fräscha planer som kommer ge oss förutsättningar att växa ytterligare och erbjuda våra lag ännu bättre kvalitet på träningarna då ytorna ökar. Vi har idag barn på kö som väntar på att få börja spela fotboll (så ska vi inte ha det!)  och vi ser en stor potential i att öka antalet flickor i föreningen och i förlängningen ha ett flicklag i varje ålder. Framtiden är ljus mina vänner!

 

Jag vill avsluta med att rikta ett stort och varmt tack till alla spelare, ledare, anställda, samarbetspartners och till mina styrelsekollegor samt övriga Oxiebor. Gott nytt år, må 2024 bli ett framgångens år och bjuda på många skratt och glädje. Det behöver vi när omvärlden kan kännas mörk. Ta hand om varandra så ses vi snart!

Anna Singhateh
Ordförande Oxie SK
anna.singhateh@gmail.com

 

Förändringar i A-lagsstaben!
2023-10-12 14:13
Kristoffer, Nelson, Martin

Hösten 2019, för snart fyra år sedan, var vi ett splittrat A-lag med knappt någon numerär kvar i truppen och en tuff avslutad säsong där vi efter kvalspel ramlat ur division 5.

 

Där och då skrev vi avtal tillsammans med Ziad Al-Turkmani & Nelson Povoa som huvudtränare resp. assisterande tränare.

Under dessa åren har vi tillsammans (A-laget, styrelsen och våra fantastiska barn -och ungdomar) skapat något att vara stolta över - det är en fest varje hemmamatch på Oxievång!

 

Truppen består av stor del ungdomar/unga vuxna som bor i Oxie med omnejd, och många har under dessa år gjort sina första seniorminuter - och är idag etablerade seniorspelare.

 

Det vi tyvärr inte lyckats med, är att ta oss upp i seriesystemet.
Förra året gick det nästan hela vägen - i år var vi längre ifrån.


Det är vi inte nöjda med och är överens om att en förändring behövs.

 

Ziad som genomgått en del ändringar i sitt privatliv har varit öppen i sin dialog med styrelsen att han inte har möjlighet att fortsätta som ledare under kommande säsong, vi var därmed överens om att gå skilda vägar framöver!

 

Vi vill rikta ett stort tack till Ziad för sitt engagemang och ledarskap under dessa fyra år och önskar honom all lycka till framöver!

 

Ny ledarstab över säsongen 2024

 • Nelson Povoa (Huvudtränare)
 • Martin Pedersen (Huvudtränare)
 • Kristoffer Persson Hellberg (Målvaktstränare)

Vi är väldigt glada att fortsätta bygga en ledarstab med ledare som har en stark anknytning till klubben och Oxie sedan tidigare.

I dialogen med Nelson & PH (Kristoffer) har det hela tiden funnits en vilja från båda håll att fortsätta bygga på den grund som de varit med att ta fram och den trygghet som de sprider till majoriteten av truppen.
Samtidigt som det varit viktigt för oss att "krydda" detta med något nytt och någon som ser på truppen ur ett annat perspektiv.

 

Med detta känner vi oss trygga och väldigt förväntansfulla med att få in Martin Pedersen som har en stor erfarenhet av seniorspel själv på relativt hög nivå och även ledarskap, då han varit ungdomstränare i Oxie SK under en del år.

 

Martin & Nelson kommer ha ett delat ledarskap och kommer tillsammans styra över Herrtruppen framöver, med PH som målvaktstränare.

 

Provspel och träning framöver:

 

Vi välkomnar varmt spelare, som vill vara med på denna resan, att komma på provträning hos oss under hösten & vintern.

 

Laget tränar enligt följande resten av året på Oxievångs IP:

 

v. 41 Tisdag & Torsdag (20-21:30)
v. 42-43 Torsdag (20-21:30)
v. 44 Ingen träning.

v. 45-50 Tisdag & Torsdag (20-21:30)

 

Målet och visionen framåt för herrlaget är glasklart - resan mot division 5 börjar nu, vi ska upp!

 

 

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
F16 (2008/2009), 09/11 17:52 
Badminton, 19/09 08:59 
Oldboys, 15/02 17:06 
P16 (2008), 25/11 22:13 
P16 (2008), 16/11 13:39 
Badminton, 23/08 09:34