"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oxie Sportklubb
Vi utvecklar framtidens stjärnor

Bli medlem i Oxie Sportklubb
BLI MEDLEM
Förändringar i A-lagsstaben!
2023-10-12 14:13
Kristoffer, Nelson, Martin

Hösten 2019, för snart fyra år sedan, var vi ett splittrat A-lag med knappt någon numerär kvar i truppen och en tuff avslutad säsong där vi efter kvalspel ramlat ur division 5.

 

Där och då skrev vi avtal tillsammans med Ziad Al-Turkmani & Nelson Povoa som huvudtränare resp. assisterande tränare.

Under dessa åren har vi tillsammans (A-laget, styrelsen och våra fantastiska barn -och ungdomar) skapat något att vara stolta över - det är en fest varje hemmamatch på Oxievång!

 

Truppen består av stor del ungdomar/unga vuxna som bor i Oxie med omnejd, och många har under dessa år gjort sina första seniorminuter - och är idag etablerade seniorspelare.

 

Det vi tyvärr inte lyckats med, är att ta oss upp i seriesystemet.
Förra året gick det nästan hela vägen - i år var vi längre ifrån.


Det är vi inte nöjda med och är överens om att en förändring behövs.

 

Ziad som genomgått en del ändringar i sitt privatliv har varit öppen i sin dialog med styrelsen att han inte har möjlighet att fortsätta som ledare under kommande säsong, vi var därmed överens om att gå skilda vägar framöver!

 

Vi vill rikta ett stort tack till Ziad för sitt engagemang och ledarskap under dessa fyra år och önskar honom all lycka till framöver!

 

Ny ledarstab över säsongen 2024

  • Nelson Povoa (Huvudtränare)
  • Martin Pedersen (Huvudtränare)
  • Kristoffer Persson Hellberg (Målvaktstränare)

Vi är väldigt glada att fortsätta bygga en ledarstab med ledare som har en stark anknytning till klubben och Oxie sedan tidigare.

I dialogen med Nelson & PH (Kristoffer) har det hela tiden funnits en vilja från båda håll att fortsätta bygga på den grund som de varit med att ta fram och den trygghet som de sprider till majoriteten av truppen.
Samtidigt som det varit viktigt för oss att "krydda" detta med något nytt och någon som ser på truppen ur ett annat perspektiv.

 

Med detta känner vi oss trygga och väldigt förväntansfulla med att få in Martin Pedersen som har en stor erfarenhet av seniorspel själv på relativt hög nivå och även ledarskap, då han varit ungdomstränare i Oxie SK under en del år.

 

Martin & Nelson kommer ha ett delat ledarskap och kommer tillsammans styra över Herrtruppen framöver, med PH som målvaktstränare.

 

Provspel och träning framöver:

 

Vi välkomnar varmt spelare, som vill vara med på denna resan, att komma på provträning hos oss under hösten & vintern.

 

Laget tränar enligt följande resten av året på Oxievångs IP:

 

v. 41 Tisdag & Torsdag (20-21:30)
v. 42-43 Torsdag (20-21:30)
v. 44 Ingen träning.

v. 45-50 Tisdag & Torsdag (20-21:30)

 

Målet och visionen framåt för herrlaget är glasklart - resan mot division 5 börjar nu, vi ska upp!

 

 

Välkommen Filip, ny ungdomsansvarig!
2023-09-27 13:50

Vi är glada och stolta över att hälsa  vår nya ungdomsansvarige Filip Unoson välkommen till Oxie Sportklubb. 

 

Filip har varit aktiv inom föreningslivet i stort sett hela sitt liv. Han började som liten knatte i BK Flagg och har sedan dess haft flera klubbadresser både som spelare och ledare. Filip har erfarenhet från flera roller i föreningslivet och besitter därför en bred kompetens. Han har varit förtroendevald i styrelsen, ungdomsansvarig, domaransvarig, stödcoach till ledare och även jobbat administrativt. Den bredden kommer vara betydelsefull för oss som förening. 

 

Filip kan även stoltsera med att ha vunnit pojkallsvenskan, U17 Nationella och Dana Cup i Danmark, det ni!

 

Han är utbildad fysioterapeut och massör och driver eget företag inom friskvård och hälsa. Han har erfarenhet av att arbeta med rehab/prehab och lägga upp träningsprogram både individuellt och i grupp. Det tror vi kommer kunna gynna klubbens medlemmar på sikt.

 

Filip tillträder sin tjänst som ungdomsansvarig på 75% måndag den 2 okt. Rollen som ungdomsansvarig innebär ett nära samarbete med klubbchef och styrelse, med stort fokus på att koordinera fotbollsverksamheten och stötta ledarna i träningsupplägg och matchning. Ni kommer därför oftast hitta Filip ute på planen. Han kommer även bland annat att jobba med att ta fram riktlinjer och strukturer, rekrytering av nya medlemmar och ledare samt planera och följa upp evenemang och projekt. 

 

Rollen som ungdomsansvarig har arbetats fram av vår klubbchef och Lounes Boukezzar, som innehaft rollen på 25% de senaste åren. Lounes kommer finnas kvar i en övergångsperiod och efter det ha andra uppgifter i föreningen. Tack och lov! 


 Varmt välkommen till Oxie Sportklubb Filip! 

 

Ny innebandygrupp för födda 2014-2016!
2023-08-22 13:09

Hej!

 

Vi gör ett försök att starta upp en ny innebandygrupp för födda 2014-2016 i Oxievångs Sporthall. Laget kommer under hösten och vintern träna på tisdagar kl. 17-18:30 i Oxievångs Sporthall.

 

Laget kommer till en början drivas av duktiga tränare från den äldre åldersgruppen i klubben, men kommer på sikt lämnas över till engagerade föräldrar till det nyskapade laget.

 

Är ni intresserade av att prova på?

 

Välkomna ner från och med nästa tisdag (29/8) kl. 16:50!

 

För frågor, vänligen kontakta kansliet@oxiesk.se

Sökes: Ungdomsansvarig (75% anställing) till Oxie Sportklubb
2023-08-16 11:07

Vår förening växer och växer, vi har fler medlemmar och ideella ledare än någonsin samt väldigt duktiga lag som är i behov av mer stöttning från föreningens sportsliga organisation.

 

Vi är därav behov att utöka nuvarande roll som Ungdomsansvarig (från 25% - 75% anställningsgrad) detta medför ett behov av en nyrekrytering.

 

Läs mer om den utannonserande tjänsten här:

 

https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/27929719

 

Tipsa gärna i era närverk om ni har en person som ni tycker borde skicka in en ansökan!

 

Kompletta ansökningar med CV samt ett personligt brev skickas in via mejl till styrelsen@oxiesk.se

Vinnare av Hasse Persson-stipendiet ÅRETS OXIE SK:are 2023
2023-06-06 17:57
David Oganesian, vinnare av Hasse Persson-stipendiet Årets Oxie SK:are 2023

Det var rekordmånga nomineringar som kom in till Årets Oxie SK:are i år, hela 51 stycken. Juryn hade ett tufft jobb att hitta en vinnare. Men en av de nominerade stack ut lite extra, dels för att det var många som valt att nominera just honom och dels för att han har visat sig vara en fin förebild för alla unga i vår förening. Årets Oxie SK:are 2023 heter David Oganesian och spelar i vårt herrlag. Grattis David! 

Klubbnyheter maj
2023-05-29 16:37

Nu är sommaren snart här och det märks att kvällarna är både varmare och ljusare, vår idrottsplats ljuder av liv och rörelse på kvällar och helger. Underbart!
Här sammanfattar styrelsen maj månads viktigaste nyheter. 

 

OXIE SK-dagen 6 juni

Nu är det bara drygt en vecka kvar till vår stora föreningsdag där vi firar att vi fyller 10 år! Alla spelare från 8 år och uppåt har fått en kallelse till att vara på med en internturnering med mixade lag (från 8 år till herrlaget), svara senast imorgon 31 maj! Vi hoppas att även våra yngre medlemmar kommer och firar dagen med oss, det kommer finnas aktiviteter för alla åldrar. Födelsedagspresent till alla medlemmar kommer delas ut i samarbete med Coop Oxie.


Nominera ”Årets Oxie SK:are” till Hasse Persson-stipendiet

Varje år delas ett stipendium á 1000 kr ut till “ÅRETS OXIE SK:are”. Det kan vara en spelare, ledare, förtroendevald eller annan engagerad i Oxie SK, som har verkat för att utveckla föreningen genom positivt ledarskap på och/eller utanför planen. En person som står för gott kamratskap, ansvarstagande, fair play och har en drivkraft med kärleken till klubben och sporten i centrum.

Nominera din kandidat till Hasse Persson-stipendiet senast den 31 maj. Stipendiet delas ut på Oxie SK-dagen den 6 juni.

Läs mer om Hasse Persson-stipendiet här!

 

Två olika Sommercamp v 26
I år arrangerar vi två olika summercamps med fokus på fotboll!

  1. För spelare födda 2009-2012 i regi av en extern aktör, Coerver Coaching. Detta alternativ rekommenderar vi för spelare som kommit hyfsat långt i sin fotbollsutbildning och som ser sommarcampet som en utvecklingsmöjlighet. Pris 995 kr.

  2. För spelare födda 2012-2015 i egen regi: Vårt traditionella sommarcamp med ledare från vårt juniorlag! Här fokuserar vi på glädje och gemenskap men även väldigt mycket boll och teknikövningar! Vi tränar två pass á 75 minuter och bjuda på lättare mellanmål efter passet. Oxie Sommarcamp tröja ingår! Pris: 650 kr

All anmälning görs till kansliet@oxiesk.se

Läs mer om sommarcampen här!

HLR-utbildning för ledare

I Oxie sk ska alla ledare ha grundläggande kunskaper om hjärt- och lungräddning och känna sig redo att ingripa vid behov. I samarbete med Röda Korset bjuder vi in till två kurstillfällen:

  • Tisdagen 13 juni kl 18-21.15

Anmälan görs här: https://app.eduadmin.se/form/rodakorset/1986939

  • Måndag 19 juni kl 18-21.15

Anmälan görs här: https://app.eduadmin.se/form/rodakorset/1986940

I mån av plats kommer vi erbjuda även föräldrar att gå kurserna. Håll koll på våra sociala medier för besked om platstillgång.

 

Stark inledning på säsongen av vårt herrlag

Våra herrar har inlett säsongen starkt och ligger just nu tvåa i tabellen i div 6. Målet för säsongen är glasklart: avancemang till div 5. Nästa hemmamatch är nu på fredag 2 juni och sedan torsdag 22 juni. Kom och heja fram våra herrar till fler segrar och hjälp till att skapa den goda Oxie-anda som genomsyrar våra hemmamatcher! Grill och kiosk är öppet som vanligt!

 

Sponsorgrupp söker deltagare

Vår nybildade sponsorgrupp söker deltagare, gärna personer med stort företagsnätverk, som kan hjälpa oss att knyta sponsorer till klubben så att vi kan fortsätta utveckla våra barn och ungdomar och ge dem likvärdiga förutsättningar. Är det du? Kontakta klubbchefen Mathias!

 

Utökad tjänst som ungdomsansvarig i Oxie SK

Styrelsen har beslutat att utöka rollen som ungdomsansvarig från idag 25% till minst 75%. Det innebär att vi inom kort kommer utlysa tjänsten och hoppas på många duktiga sökanden som vill vara med och utveckla föreningen och våra ungdomslag. Håll utkik!

 

Cyklar på vår idrottsplats

Många tar cykeln till ip, vilket är kanon. Vi har dock uppmärksammat att det tyvärr skett en del stölder på sistone. Var därför noga med att låsa cykeln när du parkerar den! Tänk också på att inte blockera den smala passagen mellan toaletterna och lilla planen med cyklar, utan använd cykelställen till det de är till för. Vi påminner också om att inga cyklar, scooters eller annat får köras på fotbollsplanen. Vänligen respektera detta!

 

/Styrelen

 

Vill ditt lag synas i kommande klubbnyheter? Kontakta ordförande Anna.

anna.singhateh@gmail.com

 

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
F15 (2008/2009), 09/11 17:52 
Badminton, 19/09 08:59 
P16 (2007), 22/02 15:06 
Oldboys, 15/02 17:06 
P15 (2008), 25/11 22:13 
P15 (2008), 16/11 13:39