"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oxie Sportklubb
Vi utvecklar framtidens stjärnor

Hasse Persson (1933-2016)
Hasse i sitt hem i Oxie (Foto: Privat)

Hans ”Hasse” Persson var en riktig eldsjäl som brann för föreningslivet i Oxie. Han var djupt engagerad i Oxie IF (som tillsammans med BK Vången slogs samman och bildade Oxie SK år 2013) och bidrog starkt till dess utveckling. Han började som spelare redan på 60-talet och blev sedan ordförande i fotbollssektionen och senare för hela föreningen. Hasse lade ner både hjärta och tid och stöttade även ekonomiskt för att utveckla Oxie IF.  Vi i Oxie SK har Hasse att tacka för mycket, då han lade grunden till den förening vi är idag. 

 

För att hedra Hasses minne har Oxie SK en minnesfond i hans namn. Fonden delar årligen ut ett stipendium på 1000 kr till en person som bidragit till att utveckla föreningen, på eller utanför planen. Ledare kan även söka medel ur fonden för att möjliggöra för barn och ungdomar vars familjer har svårt att få pengarna att räcka till. 

Vill du bidra till fonden går det bra att swisha till nummer 123 449 1593. Märk inbetalningen ”Hasse Perssons minnesfond”. 

 

Hasse Persson-stipendiet

Varje år delas ett stipendium á 1000 kr ut till “ÅRETS OXIE SK:are”. Det kan vara en spelare, ledare, förtroendevald eller annan engagerad i Oxie SK, som har verkat för att utveckla föreningen genom positivt ledarskap på och/eller utanför planen. En person som står för gott kamratskap, ansvarstagande, en drivkraft med kärleken till klubben och sporten i centrum. 

Nominera din kandidat till Hasse Persson-stipendiet senast den 31 maj. Stipendiet delas ut på Oxie SK-dagen den 6 juni. 
Nominera din kandidat här!

 

Hasse Persson-hjälpen

För Hasse var det viktigt att alla barn och ungdomar i laget fick möjlighet att delta på cuper, evenemang och annat som laget hittar på. Alla spelare har olika ekonomiska förutsättningar, därför erbjuder fonden möjlighet för ledare att söka stöd för enskilda spelares cupavgifter, utrustning eller liknande. Maxbelopp att tilldelas är 600 kr per spelare.
Endast ledare kan ansöka om stöd från fonden för enskilda spelare. Skicka en skriftlig motivering till styrelsen via mail till klubbchef@oxiesk.se
Beslut om tilldelning tas löpande under året. 

 

 

 

 

Så minns vi Hasse

 

"Hasse var en eldsjäl, en person som alltid såg till Oxie IF:s bästa. Genom sitt kontaktnät, sitt eget engagemang och driv skapade han förutsättningar för alla inom klubben att trivas och prestera. En sann ledare med pondus nog att kunna ställa krav på sin omgivning och samtidigt kunna lyssna och ta till sig andras åsikter och tankar. Vet inte hur många gånger jag vandrat ut från plan i halvtid som spelare och mött Hasse som gett sin syn på hur vi presterat. Det har varit sanningens ord som sagts, men alltid med respekt och och alltid för klubbens bästa.

Det är med stor respekt jag kommer ihåg Hans Persson"

/Lounes Boukezzar, spelare i Oxie IF under Hasses tid som ordförande och numera ledare, styrelseledamot och ungdomsansvarig i Oxie SK

 

 

"En av många stora anledningar till att vi haft ett så lyckat föreningsliv i Oxie stavas Hans "Hasse" Persson. Hasse hade haft många järn i elden och lade ner många timmar, vecka ut och vecka in, året om. Många saker som byggts upp att bli ett modernt Oxie IF och senare Oxie SK har Hasse Persson varit en del av. Vi har Hasse att tacka för mycket. En människa som var ytterst kunnig och sympatisk att prata med. Han hade en åsikt och stod för den, men han kunde också lyssna på oss andra. Det är en stor ära att ha fått möjligheten att jobba tillsammans med Hasse, jag saknar honom enormt!"

/Andreas "Tönka" Törnqvist, tidigare ordförande i Oxie IF och Oxie SK samt ledare inom både fotbollen och innebandyn