"" ""
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Oxie Sportklubb
Vi utvecklar framtidens stjärnor

Klubbnyheter mars
2023-03-30 23:17
P09 (P14) vinnare av Lindbergstipendiet 2023

Det händer en hel del positivt i Oxie sk. Styrelsen sammanfattar här lite av mars månads viktigaste nyheter. 

 

P09 vinner Lindbergstipendiet mot rasism och för inkludering

På Skånes fotbollsförbunds årsmöte 4 mars fick Oxie sk P09 mottaga ett stipendium på 5000 kr för sitt goda arbete med att inkludera alla spelare och skapa en god laganda. Motivering lyder:

 

”I den oroliga tid vi lever i, kan fotbollen betyda så mycket mer än bara fotboll. Den kan ge trygghet, kamratskap och en plats att växa på. Den kan ge glädje, gemenskap och ledarskap.

Årets stipendiat är fullt av olikheter. Med olika etniska och socio-ekonomiska bakgrunder, olika förmågor och förutsättningar och med ungdomar från olika delar av Malmös närområde har man gjutit samman ett lag där alla är välkomna, där alla får plats. Ett lag som bryter mönstret på det sättet att de blir fler spelare för varje år. Ett lag som aktivt jobbar med ett värdegrundsarbete där de många olikheterna till slut suddas ut av de likheter barnen delar: en kärlek och glädje till fotbollen och till laget själv. Detta har lett till en utveckling där sportsliga framgångar blandas med vikten av inkludering, jämlikhet och laganda.

Det är med stolthet, glädje och stor beundran vi gratulerar årets mottagare av Lindberg-Skånes FF stipendie: ledare och spelare i Oxie SK:s Pojkar 09!”

Grattis till alla spelare och ledare i vårt P09-lag!

 

Nya tränare

Vårt P09-lag (P14) har fått förstärkning på ledarsidan i form av Serkan Yalcin (huvudtränare) och Ediz Avci (assisterande). Detta innebär att vi säger välkomna till klubben Serkan och Ediz och samtidigt stort tack till Lounes Boukezzar som varit huvudtränare tidigare. Övriga ledare är kvar i truppen.

 

I P010:orna (P13) går klubbchef Mathias Andersson in som huvudtränare och Jonas Sandberg som assisterande. Tidigare tränare finns kvar i gruppen.

 

Nytt flicklag har startats upp
Vi har som tydlig ambition att utöka vår flickverksamhet. Vi är därför glada över att ha startat upp ett nytt flicklag för flickor födda 2014-2016. Laget har smygstartat med inomhusträning under några veckor men kommer efter påsk att börja träna utomhus på Oxievångs IP. Känner du någon som vill vara med? Kontakta klubbchef Mathias på klubbchef@oxiesk.se 

 

HLR-utbildning för ledare

I Oxie sk ska alla ledare ha grundläggande kunskaper om hjärt- och lungräddning och känna sig redo att ingripa vid behov. Vi genomför just nu en kartläggning för att se över behovet av HLR-utbildning för våra ledare och kommer så fort vi kan bjuda in till utbildningstillfällen. Ledare svarar på enkäten här

 

Ny merch

Vi har tagit fram ny merch i form av hoodies som kan bäras av både spelare, syskon, föräldrar, ledare och supporters. De finns i två olika utföranden. Den här veckan har det även kommit en ny keps. Kom in i klubbstugan och prova! Läs mer här om hur du beställer.

 

Seriepremiär 7 april för seniorlaget

I år går herrarnas seriepremiär av stapeln på långfredagen 7 april. Vi hälsar alla varmt välkomna till idrottsplatsen för att heja laget till seger och samtidigt skapa den goda Oxie-anda som genomsyrade hemmamatcherna förra säsongen! Grill och kiosk är öppet och kanske blir det lite tävlingar också…

 

Oxiedagen 6 juni

Save the date – den 6 juni kommer vi arrangera en föreningsdag och fira att vi fyller 10 år som förening. Massor av roligheter för hela familjen! Boka in datumet – mer info kommer!

 

Mensskydd inköpt

Oxie sk har tagit första steget till hur vi som förening kan underlätta för våra flicklag och bli mer medvetna om mens. Mensskydd ska vara lika obligatoriskt som plåster och förband i alla lagväskor.  Därför finns det bindor och tamponger att hämta på kansliet och fylla på lagens matchväskor. Vi för också dialog med Malmö stad om att ha mensskydd på toaletterna vid omklädningsrummen. Särskilt utskick kommer till våra flicklagsledare om hur mens kan påverka flickor och deras idrottande. 

 

Sponsorgrupp söker deltagare

Vår nybildade sponsorgrupp söker deltagare, gärna personer med stort företagsnätverk som kan hjälpa oss att knyta sponsorer till klubben så att vi kan fortsätta utveckla våra barn och ungdomar och ge dem likvärdiga förutsättningar. Är det du? Kontakta klubbchefen Mathias!

 

Vill ditt lag synas i kommande klubbnyheter? Kontakta ordförande Anna på anna.singhateh@gmail.com

 

Vi passar på att önska alla medlemmar en GLAD PÅSK och hoppas få träffa många på seriepremiären på långfredagen! 

 

/Styrelsen


Nyhetsarkiv
Infomöte!2024-03-25 15:32
Oxie SK läser!2024-02-28 13:50
Klubbnyheter maj2023-05-29 16:37
Klubbnyheter mars2023-03-30 23:17
Ny styrelse på plats!2023-03-01 14:05
Dags för årsmöte!2023-01-17 16:44
Fotbollsfest!2022-04-13 21:01
Årsmöte ikväll!2022-02-16 15:40
Oxie SK söker ledare!2022-01-25 13:17
Välkomna till Oxie SK!2022-01-18 09:36